ʻO ka gastritis kiʻekiʻe - nā hōʻailona, ​​ka maʻi

ʻO ka gastritis kiʻekiʻe ka maʻi e hōʻikeʻia ana e ka hoʻomāmā o ka mucosa kalo a me ka hoʻonuiʻana i kāna hana secretory. ʻO kēia kekahi o nāʻano o ka gastritis kahiko. ʻO kēia maʻi he mea hiki keʻikeʻia a me ka lawelawe kūponoʻole i mea e pōʻino nui ai ke kino.

Nā hōʻailona o ka gastrit

ʻO ka gastritis kiʻekiʻe ka inoa like, no ka mea i loko o kēia maʻi wale nō kaʻeha o ka mocosa kahe. ʻO ka hōʻailona mua o kēia maʻi heʻeha. Hōʻikeʻia a hiki keʻokoʻa: mai kahi kūpono i ka hypochondrium pono i ka liʻiliʻi. Loaʻa kaʻeha, ma hope o kaʻaiʻana. Eia nō hoʻi nā hōʻailona o ka gastritis superficial:

ʻO kekahi mau maʻi e loaʻa ka maʻi pahū,ʻawaʻawa maikaʻi ma ka waha a hoʻonui i ka salivation aiʻole, ma keʻano likeʻole, ka maloʻo maloʻo. I ka gastritis kiʻekiʻe honua, me kēia mau hōʻailona, ​​aia ka manaʻo o ke kīkiʻi i ka'ōpū a me ka emiʻana o ke kahe o ke koko.

Kaʻoʻana o nā kāpena āpau

No ke kohoʻana i ka lawelawe kūpono,ʻaʻole i lawa ke kauka eʻike i nā hōʻailona o ka gastritis kiʻekiʻe, i hōʻikeʻia ma ka mea maʻi. Pono pono e hele a he nui o nā hoʻokolokoloʻana,ʻo ke kumu nui o ka fibrogastroduodenoscopy. Hōʻike kaʻikepili i kaʻike piha i keʻano o ka mucosa. Inā kūpono loa, a laila, e haʻalele ka mea maʻi i nā hanaʻino a mālama i kaʻai maʻamau. I kēia hihia, uaʻaeʻia hoʻi e mālama i nā kāpena āpau me nā lāʻau lapaʻau. Hiki ke hana i kēia me ke kōkua o nā'ōpala o ke kumu o ka maloʻu, ka wai'atila a me ke kāpena keʻokeʻo.

E pale i ka hōʻikeʻona a hoʻomaikaʻi hou i ka membco mucous ma ke laweʻana i ka decoction o ke olonā. Hoʻohana au i ka hanaʻana i nā kāpili āpauʻole, e like me ke kīpopo o keʻano o flaxseed, kahi e hoʻonui ai i ka ho'ōla wikiwikiʻana o ka lapalapa iki. Hanaʻia kēlāʻano hoʻonani i 5 g o ka hua a me 200 ml o ka wai:

  1. Hoʻopiliʻia kaʻaila no 5 mau minuke.
  2. Ma hope o kaʻoluʻolu, inu 1 tbsp. mamua o ka ai.

I mea e pale ai i kaʻeha a hoʻopau i nā hōʻailona'ē aʻe, e kauohaʻia nā lāʻau'alopelo a me nā lāʻau e hoʻoemi i ka waiʻona o ka waiʻawaʻawa. No ka hanaʻana i nā lāʻau lapaʻauʻole, hoʻohanaʻiaʻo Metronidazole me ka Clarithromycin a iʻole Huixillin me ka Clarithromycin. No ka hoʻohaʻahaʻaʻana i ka waiʻona o ka waiʻawaʻawa:

No ka ho'ōkiʻana i nā hana hana ikaika a me ka pōkākūkā, hiki iāʻoe ke hoʻohana i Fosfalugel a iʻole Gaviscon. I kekahi poʻe maʻi me nā kāpili āpau, ka mālamaʻia a me ka hoʻonuiʻia o ka makaʻu. Kūleʻa kēia mau mea i ka lawe houʻana. Me keʻano o kēia maʻi, pono e hoʻopauʻia iā lākou me nā meaʻawaʻawa a me nā kānalua.

ʻO kaʻai me ka gastrit āpau

I ka wā o ka mālamaʻana i ka gastritis superficial kiʻekiʻe, pono e mālama i kahi meaʻai. Pono e holoiʻia ka mea hoʻomana:

Ponoʻia eʻai i nā mea i hoʻolapalapaʻia a me ka moa, a me kaʻiʻo pīpī. Hiki iāʻoe keʻai:

I ka mālamaʻana i nā kahemo wahaheʻeʻole, pono e mālamaʻia e mālama ponoʻole ka mahana o nā'ati i 15 ° C aʻaʻoleʻoi aku ka kiʻekiʻe ma mua o 60 ° C, no ka mea he hiki ke hoʻonāukiuki i ka mucosa. ʻAʻole eʻoi aku ka nui o kaʻai o nā lā ma mua o 3 kg.