ʻO nā hormones thyroid -ʻo ka maʻamau

ʻO ka hana o ka'ōpiko endocrine ka meaʻikeʻoleʻia e nā kānaka, akā, he mea nui ia no ka hanaʻana o ke'ōpoko holoʻokoʻa. No ka loiloiʻana i kāna hana, pono pono ke nānā pono i nā homoni thyroid -ʻo ka maʻamau o kēia mau hōʻailona ke hōʻikeʻia i loko o ka pepa me nā hopena o nā kānana. Akāʻo ka unuhi pololei e ho'ākāka ana i kaʻike o kekahi mau māhele liʻiliʻi o ka hanaʻana i nā mea ola honua, ko lākou kumu.

Nā kūlana a me nā hana pilikino ma nā hōʻike no nā enzymes a me nā hormones thyroid

Ma mua o ka hoʻokolokolo ponoʻana, he mea nui e hoʻomaopopo i ka'ōlohelohe o ka thyroid e hua mai ai iʻelua hormones:

Pono lākou no ka hoʻomaluʻana i ka hoʻokomoʻana i ka ikehu i loko o ke kino, a me ka hoʻomaluʻana i ka hana o ia mau hana like:

Ua hana maoliʻia ka TAM (koumerotropic hormone) ma ka pituitary (ka lolo lolo), aʻaʻole i loko o ka kawa thyroid. Hoʻomoʻaʻia i loko o kēia haʻawina, no ka mea he mea pono ia TSH e mālama i ka mahele o T3 a me T4 - i ka emiʻana o ko lākou haʻahaʻa,ʻoi aku ka ikaika o ka hormone thyroid-stimulating.

I ka hoʻoholoʻana i ka nui o trironothyronine a me kāuroxin, pono loa nā kumukūʻai o ka T3 a me T4,ʻo ia hoʻi ka mea e hoʻopuka i nā hopena ola kino.

He mea nui kaʻaʻole wale nā ​​kēmu o ka hormone thyroid, akā,ʻo ka pane kūlohelohe hoʻi i kona mau enzymes, nā protein a me nā'ōpala. Hōʻike kēia i ka mahele o nā pūʻali (AT) i nā mea i lalo:

Eia kekahi, ua weheweheʻia ka wehewehe i weheweheʻia:

Ma muli o ka hōʻoiaʻana o ka haʻina o nā papahana biologically active, iʻikeʻia, hiki keʻikeʻia kekahi mau pathologies:

He aha ke kuʻuna no nā hormones thyroid?

No ka hilinaʻi i nā hualoaʻa o ka haʻawina, he mea pono e hāʻawi i ke koko i nā hale hanaʻenehana hou me nā mea koʻikoʻi.

E noʻonoʻo i nā palena i kūkuluʻia no kēlā me kēia hōʻailona.

ʻO nā mea maʻamau o ka hormone thyroid hormone Th3 (nmol / L):

ʻO ka māmā ikaika o ka T3 e hōʻike ana i ka hypothyroidism, ka pauʻana o ka'ekeococrine, hiki ke hōʻailona i ka maʻi kanesa.

ʻO ka maʻamau o nā hormones o ka pituitary a me ke karoid hāmaʻa TTG a me T4 ke heluʻia ma nāʻene likeʻole - MED / L a me nmol / L.

ʻO nā helu iʻaeʻia no ka TSH e like me ke kuhi o 0.47 a hiki i ka 4.15 meli / l.

Nā palena palena o ka T4:

Eia kekahi, i ka hoʻoholoʻana i nā hualoaʻa o kahi hōʻailona no ka mea o nā hormones thyroid i loko o ke koko, he mea nui eʻike i keʻano o AT no TPO, TG, a me kāu mau haukapona sonoropic:

ʻO nā pono kūpono no kāu thyroxin-binding globulin mai 222 a 517 nmol / l.

No ka hoʻoholoʻana o ka hoʻouluʻana o ka calcitonin i luna o ka maʻi maʻamau (C-cellular) i ka maʻi maʻamau, ke hanaʻia nei i nāʻoihana kūikawā. ʻO ka mea kūpono loaʻo ia kaʻimi i hoʻoikaikaʻia, kahi e laweʻia ai ke koko ma hope o ka hoʻopōʻino kino o ka solution calcium gluconate (10%). ʻO ka hoʻonui ikiʻana o ka calcetonin,ʻo ia hoʻi ma o 0.5 mau hapa ma mua o ka palena kiʻekiʻe o ka papa maʻamau, hiki ke hōʻike i ka piʻiʻana o ka'ōpūʻino.