ʻO ka līhū o ke kīpē -ʻo nā hōʻailona

Nānāʻana o ke aʻalolo nui, nā neuralgia nui, ka maʻi o Phosergil -ʻo kēia mau inoa he mau inoa like ia o keʻano o ke kīpoki maʻamau -ʻo ka nui o nā paila he 12 o nā aʻalolo. Nā hōʻailona o ka mumunui o ke aʻalolo kūpilikiʻi, nā kumu a me nā koho kūpono hiki ke mālama, e noʻonoʻo nei ma kēiaʻatikala.

Nā hōʻailona o ka mumū o ke aʻalolo kūpoko

ʻO ka hōʻailona nui o ka mumūʻana o ka nerve maʻamau o ke kino he mea nui loa kaʻeha, ma kaʻaoʻao'ākau o ka maka. Hiki paha ia i kahi ma kahi a iʻole e hōʻikeʻia ma nā wahi likeʻole o ke poʻo. Hoʻopiʻiʻia nāʻeha o kaʻehaʻeha e keʻano o ka helu a me ke kaniʻana o kahi wahi wela a hiki ke hala i nā hola i kekahi mau lā. I ka weheweheʻana i keʻano o kaʻeha, ua hoʻohana pinepineʻia nā hua'ōlelo "lomit", "huki", "puhi". ʻO nā hōʻailona congtive o ka mumū o ke aʻalolo kūpilikiʻi paha, he hōʻailona ia o keʻano o ka maka (ke kaheʻana o nā kihi o nā maka a me ka waha, ke nalowaleʻana o ka pā nasolabial), kahi hoʻololi o keʻano o keʻano o ke kīʻaha, ka pākikiʻole i nāʻiʻo o ke kino. ʻO ka hōʻailona o ka mumūʻana o ke koloʻoʻeha ke hiki ke lilo i mau maka maloʻo, lālā, nā haumāna i hoʻopiliʻia.

Nā kumu o ka mumū o ke aʻalolo kūpoko

ʻO keʻano o nā koloka o ke kolokaʻeha keʻano o nā maʻi. ʻO kāna mau "poʻo" nui loa he mau wāhine iʻoi aʻe ma mua o 50 mau makahiki. ʻO kēia ke kumu o ka hoʻomakaʻana o ka menopause a me nā loliʻana i kaʻike o ka hormonal. Hiki hiki ke hoʻonui i ke kīpikipikoki a me ka'ōpū. Ma muli o ke kumu o ka hōʻike, ua māheleʻia ka hō'āʻana o ke kīpē i keʻanoʻelua:

ʻO ke kumu o ka maʻi,ʻo ke kumu nui o kēia maʻi,ʻo ia ka hōʻehaʻana o ka'ōlohelohe'ohepi (Herpeszoster). I kekahi manawa no ka manawa mua eʻikeʻia ka maʻi e like me ka lūlū, keʻano o nā maʻi herpes i ka wā o ke aʻalolo kūpilikiʻi.

Hoʻomaʻoʻia me nāʻano lāʻau lapaʻau

Keʻikeʻia nā hōʻailona mua o ka mumū o ke aʻalolo kūmālua, e hoʻomaka kokeʻia ka lāʻau lapaʻau. Pono ke kumu e kipa aku i ka neuroplogist, nāna e hoʻokumu i nā kumu a kau i ka lāʻau kūpono i ka lāʻau lapaʻau. I ka hapanui o nā hihia,ʻo kēia maheleʻana,ʻo ia ka hoʻohanaʻana i nā lāʻau lapaʻau:

ʻO nā hopena maikaʻi i ka mālamaʻana i nā neuralgia e hāʻawi i nā hoʻomākaukau homeopathic o Rosolacritus a me Passiflora.

Ma hope o ka weheʻana i nā hōʻailona koʻikoʻi, ma keʻano maʻamau, pili nāʻano hana physiotherapy:

ʻO kekahi lāʻau lapaʻau no ka mālamaʻana i ka wela o ke aʻalolo'ōpiopio

I kekahi manawa, loaʻa kahi ala e hele ai i ke kauka. A laila e hiki iāʻoe ke kōkua i ka pahu hana kōkua mua a me ka hana hoʻomanaʻo i hoʻohanaʻia e ko mākou mau kupunawahine.

  1. ʻO ke kōkua mua i ka hopena o kaʻeha ke hiki i ke kāpena intramuscular o ke ketorol a me ka wela maloʻo.
  2. ʻO kekahi o nā ala maikaʻi loa e hoʻopakele i ka hoʻoukaʻana paha, hiki ke lilo i ka hapalua o kahi moa moa pa'ū i kāpiliʻia i kahi wahiʻeha.
  3. E like me keʻano o ka wela maloʻo, hiki iāʻoe ke noʻonoʻo i ka buckwheat, i puhiʻia i loko o kahi pā palai a kāpīpīʻia i kahiʻeke kāwili.
  4. Hiki ke hoʻohanaʻia ke kī o kahi musika gula ma keʻano o kaʻiliʻana - no kēia 20 nā mea kanu e kolo i ka mea kanu a hoʻonui i ka hapalua o ka lita o vodka, e koi mau no nā lā he 10 ma kahi pouli. A laila e hoʻopili a mālama i loko o ka friji. Ponoʻia e mahana i mua o ka pauʻana.
  5. 1 tbsp. ka pupuhi i ka paila o ka wai paila a koi i hoʻokahi hora a lawe i 1 punetena. 3-4 manawa o ka lā.
  6. Ināʻoe he geraniums ma ka home - e kiʻi i nā lau a hoʻomanaʻo. E noi i kahi o kaʻeha, e uhi pū me kahi'iliʻoni a me ka hulu, e hoʻopaʻa pū me kahi hulina. Pono e hana i kēia hana ma ke kakahiaka a me ke ahiahi. Ma hope o ia, ponoʻoe e lubricate i kou mau maka me kaʻaila, tk. Geranium hiki ke hoʻonāukiuki i kaʻili.