ʻO ka hua'ōlelo "ʻAmelika" maikaʻi a me ka pono

ʻO ka lāʻAmelika he manawa kūikawā o ka makahiki, he waiwai nui i nā hua kanu hou. Hoʻomaopopo mākou i kekahi mau mea no ka hoʻomākaukauʻana i kahi hua'ōlelo i kapaʻiaʻo "Autumn".

Salame "Hōʻaikahi" me nā hauhi a me ka palaoa

Mea Kai:

Hoʻomākaukau

No laila, no ka hoʻomākaukauʻana i ka meli palahalaha "Ka Malu" e hoʻomākaukau mua i nā meaʻai. No kēia mea, holoiʻia nā mea haʻuki, holoiʻia me kahi kāwele, holoiʻia aʻokiʻia i loko o nā papa nui. Hiki i nā pūlaʻi ma kaʻaila meaʻaila a maʻaleʻa, a pīpī i kaʻai. Hiki i ka'ōpena i loko o ka pā, e ninini i ka wai a me kaʻaila a hoʻopauʻia. A laila hoʻoiho, hoʻomaha a hoʻokuʻu i nā lālā.

ʻO nā puaʻa me nā kāloka,ʻo ka'ōpū, hoʻomaha, maʻemaʻe a pāpī i nā'ōpena liʻiliʻi. Hoʻopauʻia nā kukama ma ka'āpana. Me ka palaoa kalo, hoʻomaʻemaʻe mālie i ka wai a pau, ua hoʻomaʻemaʻeʻia nā'ekome a me nā kūpuni kūkā. Kālepaʻiaʻo Garlic ma o ka hale paipalapala, i hui pūʻia me ka mayonnaise a me nā mea kanu. Ma hope o kēlā, hoʻohuli mākou i nā mea i hoʻomākaukauʻia i loko o ka pālati hohonu, ka hola me kaʻaila kele a me ka hui. Hoʻopiliʻia kaʻili a pau o ka saladi me ka'ōpala palaoa, nā hamo a hoʻomaʻemaʻe mākou no nā holaʻelua i loko o ka pahu hau.

Salame "Ka Manaʻo" me ka lūlū a me nā kukama

E hoʻopili maikaʻiʻia kēia pālahalaha mua i kekahi pākaukau. Hiki ke waihoʻia i loko o nā papa, aiʻole e hoʻohui wale i nā meaʻai a pau i loko o ke pola.

Mea Kai:

Hoʻomākaukau

No laila,ʻokiʻia kaʻiʻo moa, ka mau kukama a me nā'āpi i'ōpiopioʻia i loko o nā'āpana liʻiliʻi. Hoʻopiliʻia ka huapalaoa ma kahi'āpana liʻiliʻi, aʻo nā hua i kāpalaʻia, hoʻomaʻemaʻeʻia aʻekolu ma luna o ka mea nui. Hoʻoukaʻia ka'ōmaʻomaʻo'ōmaʻa. Hoʻomaʻemaʻeʻiaʻo Garlic, a paʻiʻia i loko o ka pāomiho a hui pūʻia me ka mayonnaise. E kau i nā papa sākeke mai ka lalo i lalo: e kau mua i nā haha, a laila ka moa, kūkama, kahi, nā hua a me nā greens. Hoʻouhi mākou i kēlā me kēia papa me ka mayonnaise me ke kāleka, inā makemakeʻia, e hoʻomoʻi i ka paʻakai a me ka pepa i kahi ipu.

Salame "Ka'Aiʻaka" me ka eggplant

Mea Kai:

Hoʻomākaukau

No laila, e hoʻomaka i ka hoʻomākaukauʻana i ka sāleta me ka hoʻomākaukauʻana i ka eggplant: pono e hanaʻia e pili ana i kahi lā. Hoʻopiliʻia kaʻaila,ʻokiʻoki i ka "huelo" a me ka kuke i loko o ke kai liʻiliʻi no 5 mau minuke. A laila kuhiʻia me ka māmā a me ka pahi. Pono ia e palupalu,ʻaʻole naʻe i'ōpala. Ma hope o ka hoʻomeʻaʻana, e hoʻopau pono i ka mea kanu, hoʻomaloʻo a kau i lalo i kaomi no ka pō a pau e wehe loa i kaʻawaʻawa mai ia mea.

I kekahi lā aʻe, hoʻomaʻemaʻe mākou i ka eggplant mai kaʻili aʻokiʻokiʻia i loko o nā'āpana liʻiliʻi. ʻO ke koena o nā mea kanu -ʻO Bulgarian pepa, ka'ōmato, kaʻaila a me ka kukumba, ka'ōmole, a me ka kāloka i kauʻia ma luna o kahi kāpili liʻiliʻi. Hoʻohui mākou i nā meaʻai a pau i loko o ka sāladi, ka wā me kaʻaila hinu, e hoʻokomo i kahi kānana o ka paʻakai a me ka pepa eʻono ai. E hoʻopili maikaʻi a hui i kahi palemele maikaʻi no kekahi mau hola i loko o ka pahu fri.

Salame "Ka Manaʻo" mai ka kāpena hou

Mea Kai:

Hoʻomākaukau

ʻO kaʻanuʻu ka mea kanu nui, nā kāloti i hoʻokuʻuʻia i kahi liʻiliʻi liʻiliʻi. Uaʻokiʻoki mākou i'ō'ōmaʻomaʻo i loko o nā'āpana liʻiliʻi. Hoʻomoʻa mākou i nā mea a pau i loko o ke pola, hōʻanohoʻia, paʻakai, pākuʻi i ka wai, kāpīpīʻia me ka wai lemon a kāhiko me ka walnuts. Hoʻopiha mākou i ka "'Alika" huamata mai ka kāpuni me ka mayonnaise a me ka hui.